-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi tarafından Eskişehir'de düzenlenen Sosyal Girişimcilik Günleri, yoğun bir şekilde devam ediyor. Etkinliğin ikinci gününde adil üretici pazarı, atölyeler, eğitimler ve networking buluşmaları katılımcılarla buluştu. Bu etkinlik, Tepebaşı Belediyesi'nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi tarafından düzenleniyor. Etkinlikte sosyal girişimcilik adayı gençlere yönelik eğitimler, atölyeler ve etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca 24 sosyal girişim, stantlarında ürün satışlarını gerçekleştiriyor. Etkinliğin amacı ise sosyal girişimlerin görünürlüğünü artırmak, alternatif pazar yerleri oluşturmak ve iş birliği olanakları sağlamak.




Etkinlik kapsamında birçok eğitim ve atölye gerçekleştirildi. İkinci gününde düzenlenen Sosyal Etki Eğitimi'nde sosyal etki yönetimi farkındalığını artırmak ve projelerde sosyal etki yönetimi modelini kullanmak konularında katılımcılara bilgi verildi. Ardından yapılan Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi'nde ise ürünlerin bir hikayesi olması gerektiği ve bu hikayenin iyi bir şekilde anlatılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca Kendini Keşfet Atölyesi'nde ise kişilerin hayalleri, hedefleri, kusurları, avantajları ve duyguları üzerine konuşuldu.




Eğlenceli deneylerin de yer aldığı etkinlikte, Temel Kağıt Devre Atölyesi'nde katılımcılara kağıttan basit devrelerle elektrik öğretildi. Katılımcılara resimlerle süslenmiş kağıtlar dağıtıldı ve bu kağıtlarla örnek devreler kurarak elektrik elde edildi.




Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi'nin destekleriyle Bangu markasını oluşturan Bengisu Hekim Kantarcı tarafından "Bangu'yla Dönüşüm Atölyesi" gerçekleştirildi. Bu atölyede katılımcılara kullanmadıkları tekstil ürünlerini nasıl değerlendirebilecekleri anlatıldı. Ayrıca networking buluşmaları da Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek bir araya geldi. Sosyal Girişimcilik Günleri'ne stant açan girişimciler, Tepebaşı Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.




Etkinlikte yer alan katılımcılar, düzenlenen Sosyal Girişimcilik Günleri'nden oldukça memnun kaldıklarını ifade etti. Bir katılımcı olan Işıl Gencer, dönüşüm kağıtlarından takı yaparak etkinlikten çok memnun kaldıklarını belirtti. Ankara'dan gelen Atölye Bez ekibinden Aycan Gönen ise katılımcı belediye yaklaşımlarını çok beğendiklerini ve desteklediklerini dile getirdi. İzmir'den gelen Selin Karabulut ise doğal kozmetik ürünleri ürettiğini ve satışlarını genellikle sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu tür etkinliklerin kendisi için önemli olduğunu belirten Karabulut, belediyelerin bu tür etkinlikleri desteklemesini önemli bulduğunu ifade etti. Sosyal girişimci Fikret Arabacı ise atık malzemelerle banklar yaptığını ve Eskişehir'in birçok girişimci ve fikirlerle dolu olduğunu ifade ederek Tepebaşı Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.