-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Eskişehir'de bulunan Aşağılıca Köy Camii, bakımsızlık nedeniyle virane bir hal almış durumda. Köy halkı, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bu durumdan dolayı sitem etti. Caminin duvarlarında yer alan el işlemeli yazılar ve neredeyse 2 asırlık geçmişiyle dikkat çeken tarihi yapı, zaman içinde yıpranarak harap bir hal aldı. Çatıda çökme ve sızıntılar olduğu gözlemlenirken, camiden rahatsız olan köy halkı, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tadilat yapmalarına izin vermediğini belirtti. Dilekçe veren köy halkı, sürekli başka yerlere yönlendirilerek mağdur edildiklerini dile getirdi.

Aşağılıca Mahallesi Muhtarı Hasan Uçak, 1836 yılında inşa edilen caminin Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olması sebebiyle tadilat yapılamadığını söyledi. Uçak, caminin güzelliğine ve duvarlardaki yazıların elle işlenmiş olmasına dikkat çekerek, "Cami çok güzel ama maalesef çatısı akıyor ve boyaları dökülüyor. Yazık oluyor, nasıl yaparız bilemiyoruz. Camimiz çok bakımsız, biz de bakamıyoruz. Köylüler olarak tadilat yapmak istedik fakat 'yapamazsınız' dediler. Cami, Kütahya'da bulunan Vakıflar'a bağlı olduğu için bu durumla karşılaşıyoruz. Dilekçe verdik, valiliğe, belediyelere ve müftülüğe ayrı ayrı dilekçe yazdık. Ancak işimizi sürekli olarak başka yerlere yönlendiriyorlar. Bu durumun biran önce düzeltilmesi gerekiyor. Camimiz tarihi bir yapı ve içerisindeki işlemeleri görebilirsiniz. Yıkılmasına şahit olmak istemiyoruz. İlgilenmiyorlar ve çatıyı yapmak istediğimizde bize engel oluyorlar. Bazı küçük düzeltmeleri yapıyoruz ama korkarak yapıyoruz. Bize izin vermiyorlar" dedi.

Köy sakinlerinden İlhan Karaca ise, Aşağılıca Köy Camii'nin neredeyse 200 yıllık bir tarihi yapının olduğuna dikkat çekerek, "Bu zamandan beri hiçbir gelişme olmadı. Vakıflar'a bağlı olduğu için kamuda herhangi bir tadilat yapamıyoruz. Vakıflar da bunu engelliyor. İçeride güzel işlemeler var ama cami eski bir yapı olduğu için bu halde kaldı. Her tarafı virane, yıkık, dökük, çatıdan sızıntılar var. Vakıflar'a bağlı olduğumuz için bir şey yapamıyoruz. Muhtarımız gereken dilekçeleri verdi ancak bir sonuç alamadık. Köy halkı olarak mağdur durumdayız. Yetkililerden buranın en kısa zamanda tadilatının yapılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.