-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Kütahya Belediyesi, Sultanbağı Mahallesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ederek, bölgedeki yapıları yenilemeye devam ediyor. Şu ana kadar İnköy Küçük Sanayi Sitesi, Vefa ve Osmangazi mahallelerindeki 1000 konutun dönüşüm işlemlerini tamamlayan belediye, şimdi de Sultanbağı Mahallesi'ni yenileme planlarına dahil ediyor. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, hak sahipleriyle yapılan görüşmelere yüzde 70 oranında ulaştıklarını söyleyerek, 27 Ekim Cuma gününe kadar görüşmelerin devam edeceğini duyurdu.


Sultanbağı Mahallesi için gereken yasal düzenlemelerin üçte ikisinin sağlandığını belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, kentsel dönüşüm çalışmalarının Kütahya Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle devam ettiğini ifade etti. Riskli bölge olarak ilan edilen Sultanbağı Mahallesi'ndeki taşınmazların sahipleriyle yapılan görüşmelerin iki aydır devam ettiğini belirten Işık, görüşmelerin 27 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar süreceğini ve bu süre zarfında birçok mahalle sakininin taşınmaz edinme işlemlerini tamamlayacağını söyledi. Şu ana kadar yapılan görüşmelerde hak sahibi oranının yüzde 74, konut sayısının yüzde 70 ve iş yeri sayısının yüzde 75 olduğunu belirten Işık, kalan haftada yapılacak başvurularla birlikte bu oranın artmasını beklediklerini dile getirdi. Başvuruların sona ermesinin ardından devletin kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacağını belirten Işık, Sultanbağı Mahalle sakinlerine teşekkür etti ve diğer hak sahiplerini de belediyeye başvurmaya çağırdı.