-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi üyelerini ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Subaşı, yapılan el sanatı ürünlerini inceledi ve Bilecik Belediyesi olarak bu tür çalışmalara katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi. Bilecik Belediyesi ve kooperatifin birlikte gerçekleştirdiği çalışmalarla Bilecik'in doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerinin tanıtıldığını hatırlatan Subaşı, kooperatifin değerli kadın üyelerinin el dokuması ürünler ürettiğini belirtti. Bilecik bezi gibi yöresel ürünlerin üretiminin önemine vurgu yapan Subaşı, bu çalışmaların bir sanat işi olduğunu ve emek gerektirdiğini ifade etti.

Subaşı ayrıca "Unutulmaya yüz tutmuş Bilecik değerlerini tekrar gün yüzüne çıkarıyoruz" diye konuşarak, geçmişte önemli olan değerleri ve desenleri yeniden işlediklerini söyledi. Bu faaliyetin en güzel kısmının ise burada öğrenci yetiştirildiğini aktaran Subaşı, tüm kadınların gönüllü olarak çalıştığını ve elde edilen gelirlerin eğitime katkı olarak kullanıldığını belirtti. Lavanta ve dokuma ürünleri gibi ürünlerin üretildiği kooperatifin ziyaret edilmesini tavsiye eden Subaşı, Bilecik'e gelen vatandaşları ve turistleri kooperatife davet etti.