-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Gazi Kız Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte, 92 yaşındaki emekli öğretmenler İlyas Küçükcan ve Muharrem Kubat, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarını ve ülkenin gelişimini anlattı. Eskişehir'deki okul, genç öğrencilerin cumhuriyet bilincini ve bağımsızlığın önemini kavramasını ve gelecek kuşaklara aktarmasını sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenledi. Küçükcan ve Kubat, ülkenin hangi şartlarda kurulduğunu, zorluklarla dolu bir sürecin nasıl atlatıldığını ve gençlerin gelecekteki sorumluluklarını konuştu.




Ülkenin dört bir yanında cumhuriyetin 100. yılını kutlamak için etkinlikler düzenlenirken, Eskişehir Gazi Kız Teknik Anadolu Lisesi de bu önemli tarihi vurgulamak amacıyla bir program düzenledi. Okulun öğrencileri, cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan zorlukları, bağımsızlığın önemini ve gelecek kuşakların bu birikimleri aktarmalarını anlamayı hedefleyen bir etkinlikte emekli öğretmenlerle bir araya geldi. İlyas Küçükcan ve Muharrem Kubat, ülkenin zor dönemlerinden nasıl geçtiğini ve geçmişten bugünlere nasıl geldiğimizi anlatarak gençlere sorumluluklarının farkında olmalarını anlattı.




92 yaşındaki İlyas Küçükcan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına sevinçle yaklaştığını belirtti ve bu sürecin kolay olmadığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde büyük fedakarlıkların olduğunu dile getiren Küçükcan, "Biz kendimizi çok şanslı bir kuşak sayıyoruz. Bağımsız ve özgür bir ülkede yaşamanın önemini biliyoruz ancak bunun bize bırakılan bir emanet olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Bizden öncekiler canları ve kanları pahasına bu ülkeyi kurdu ve bizlere miras bıraktı. Büyük fedakarlıklarla dolu bu süreçte ülkenin gelişmesi ve ilerlemesi için sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum" dedi. Küçükcan, o dönemde iletişim ve ulaşımın son derece sınırlı olduğunu ancak bu günlerde çok önemli mesafeler kaydedildiğini belirtti. Ayrıca teknik gelişmenin toplumun kalkınması için yeterli olmadığını, kültür ve eğitimin birleşmesiyle sorumluluğu ve yetkisi bilen insanların yetişmesinin önemine değindi.




Muharrem Kubat ise Türkiye Cumhuriyeti'nin devamı için geçmişten bugünlere kadar gösterilen fedakarlıkların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Kubat, gençlerin bu mücadeleyi bilmeleri gerektiğini ve geçmişlerini inkar etmeden onu öğrenmeleri gerektiğini belirtti. Gençlerin bilim, teknik, hoşgörü ve sevgiyle donatılarak sağlam temellere oturtulması gerektiğini vurgulayan Kubat, "Gençlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin devamı için ve Atatürk ilkelerinin sürmesi için büyük sorumlulukları var. Geçen 100 yılda ne kadar hizmet ettiğimizi ve vatana ne kadar faydalı olduğumuzu düşünerek bu sorumluluğu yerine getirmeliyiz" dedi. Kubat, gençlerin zamanlarını iyi değerlendirmeleri, sorumluluklarının farkında olmaları ve ülkelerinin geleceğini düşünmeleri gerektiğini ifade etti.