-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi, ülkemizin Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak amacıyla "100. Yıl Exlibris Haftası" etkinliklerini düzenliyor. Bu etkinlikler kapsamında, "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu uluslararası bir exlibris sergisi gerçekleştiriliyor. Sergiye 43 katılımcı toplamda 73 eser ile katıldı ve bu eserler, bir müze koleksiyonu oluşturmak üzere Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde kalacak. Serginin açılışına ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak da katıldı.

Etkinliklerin ilk gününde, "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu Uluslararası Exlibris Sergisi, Uluslararası Jüri Sergisi ve gravür sanatçısı Şükrü Ertürk'ün eserlerinden oluşan "Yumuşak Oyma (Taille-Douce) Gravür" başlıklı serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışlarına ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy da katıldı.

Etkinliklerin ikinci gününde ise gravür sanatçısı Şükrü Ertürk'ün konuk olacağı "Banknot ve Baskıresim İlişkisi" konulu bir söyleşi ve çalıştay düzenlenecek. Etkinliklerin üçüncü ve son gününde ise ESOGÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tezcan Bahar'ın hazırladığı "Linol Baskıresim ve Exlibris" çalıştayı gerçekleştirilecek. "100. Yıl Exlibris Haftası" kapsamında açılan tüm sergiler 3 Kasım 2023 tarihine kadar hafta içi 09:00-16:30 saatleri arasında gezilebilecek.

#ESOGÜ #SanatveTasarımFakültesi #ExlibrisHaftası #Cumhuriyetin100Yılı #Sergi #Etkinlik #Sanat #Tasarım