-

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, daha yaşanabilir bir çevre sağlamak amacıyla motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan hava kirliliğini azaltmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar kapsamında Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) kuruldu.

EGEDES sistemi, yol kenarına, araç üzerine veya herhangi bir platforma yerleştirilen cihazlar aracılığıyla trafikte seyir halindeki araçların egzoz gazı emisyonunun ölçümünü yapabiliyor. Bu ölçüm sonuçları, Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi ile entegre çalışan Mobil Plaka Tanıtım Sistemi sayesinde sorgulanarak raporlanıyor. Bu sayede araçların kontrolü hızlı ve etkin bir şekilde yapılabiliyor, trafik aksatılmadan hava kirliliğinin önlenmesine katkı sağlanıyor.

Bu sistem, aynı zamanda egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan taşıt sayısının azaltılmasını da amaçlıyor. Zira motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesi için ölçümlerin zamanında yapılması önem arz etmektedir. Aksi takdirde idari para cezaları ile karşılaşılabilir.

#ÇevreKirliliği #HavaKirliliği #EgzozEmisyonu #EGEDES #ÇevreBilinci #YeşilHareket #Sürdürülebilirlik