-

Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz'deki Mavi Vatan olarak adlandırılan bölgede Türk milletinin birbirine olan bağlılığının artması gerektiğini söyledi. Tatar, "Milletimizi daha güçlü yerlere taşıyabilmek hepimizin görevidir" dedi.

Tatar, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı ve burada "Güncel Sorunlar Işığında Kıbrıs ve Geleceği" konulu bir ders verdi. Konuşmasında, Doğu Akdeniz'in neden önemli olduğunu açıklayan Tatar şunları söyledi:

"Doğu Akdeniz'e zaman zaman hep ana vatan, yavru vatan, mavi vatan deriz. Bu 3'lünün bizleri ulusal temelde ne kadar güçlü kıldığını ve potansiyel olarak da sadece mavi vatandaki doğal kaynaklar değil aynı zamanda güvenlik meselelerine bağlı olarak Doğu Akdeniz'de jeostratejik, jeopolitik gelişmeler ile konjonktür değişmekte. Türkiye Cumhuriyeti Libya koridoru, bugün yaşanılan Suriye'deki durum malum, Irak ve bütün bölgedeki birtakım süreçlere baktığımızda bizlerin birliği, beraberliği, aramızdaki kutsal ve kadim bağlar ile milletimizin manevi ve milli değerleriyle gençlerimizin iletişim kanalları ile bu bağları daha güçlü kılmalıyız. Milletimizi daha güçlü yerlere taşıyabilmek hepimizin büyük milletimize olan görevidir diye düşünüyorum."

Tatar, Türk milletinin olaylara daha milli bir bakış açısıyla yaklaşması gerektiğini ve bunun gelecek açısından önemli olduğunu belirtti. Tatar, "Meselelere biraz daha milli bakmak lazım. Halklar kardeştir, biz bir arada yaşayabiliriz. Bizim artık öyle bir barışımız vardır ki 1974'te Mehmetçik'in adaya gelmesiyle tesis edilen barış şu anda son derece güzel gidiyor. Onun için mücadeleye devam diyorum" şeklinde konuştu.

Derslerin ardından Tatar'a AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından akademisyen cübbesi giydirildi ve Fahri Doktora belgesi takdim edildi. Ayrıca Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından da günün anısına bir hediye verildi.