-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Bilecik'in Bozüyük ilçesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bozüyük, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü için Selanik'ten yola çıkan bisikletli grubun, Atatürk'ün evinden başlayarak Anıtkabir'e gitmek amacıyla gerçekleştirdiği yolculuğun durak noktası oldu. Ayrıca, "Mütareke'den Cumhuriyet'e 100. Yıl Meşalesi" adlı yürüyüşün de bir ayağı Bozüyük'te gerçekleştirildi. Yürüyüş, Mudanya'dan başlayıp Anıtkabir ziyaretiyle sona erecek bir etkinlik olarak planlandı.

Almanya'nın Köln şehrinde yaşayan Köln Türk Alman Dostluk Derneği üyesi 9 kişilik bir bisikletli grup, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle Bozüyük'e ulaştı. Bisikletli grup, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu tarafından karşılandı ve onlarla bir süre sohbet etti. Grup adına konuşan Tayfun Keltek, "Amacımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde cumhuriyetimizi onurlandırmak ve önemini vurgulamaktır" dedi. Bisikletli grup ayrıca Bozüyük'ü çok beğendiklerini ve buradaki modern projelerin kendilerini etkilediğini belirttiler. Ziyaret sonunda Başkan Bakkalcıoğlu, misafirlere plaket takdim etti.

Bozüyük ayrıca Mudanya'dan başlayan ve Anıtkabir ziyaretiyle sona erecek olan "Mütareke'den Cumhuriyet'e 100. Yıl Meşalesi" yürüyüşünün bir ayağına ev sahipliği yaptı. Yürüyüş, coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi. Yürüyüşe, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve boğaz yüzücüsü Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin de katıldı. Yürüyüş, Barış ve Kardeşlik temasıyla gerçekleştirilerek Cumhuriyetin önemi vurgulanmaya çalışıldı. Başkan Bakkalcıoğlu'nun misafirperverliği için teşekkür eden Türkyılmaz, "Mudanya'dan başlayarak dünyaya birlik, beraberlik ve barış mesajları vermeyi hedefliyoruz. 'İlelebet Cumhuriyet' diyeceğiz" dedi. Yürüyüş, Soğuksu Meydanı'ndan başlayıp Cumhuriyet İlkokulu'nda sona erdi.

#Bozüyük #Cumhuriyet100 #Mütareke #Selanik #Anıtkabir #TürkiyeCumhuriyeti #100yıldönümü #barışvekardeşlik #yürüyüş