-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Eskişehir'in Han ilçesine bağlı Gökçekuyu Mahallesi'nde yaşayan kadınlar tarafından ev yapımı yemekler büyük beğeni topluyor. Valilik Meydanı'nda kurulan stantlarda sunulan peynirli, patatesli ve ıspanaklı gözlemeler, bazlamalar ve bakliyatlar gibi çeşitli yiyecekler Eskişehirliler tarafından ilgi görüyor. Köylü kadınlar, ev yapımı ürünlerini satarak kendi ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Gökçekuyu Mahallesi'nden gelen Kezban Kurnaz, vatandaşların tüm ürünlere ilgi gösterdiğini belirtti ve ev yapımı yiyeceklerin daha da ilgi çektiğini ifade etti.




Ev yapımı gözleme büyük ilgi görüyor


Kezban Kurnaz, yaptıkları gözlemenin en çok satılan ürünlerden biri olduğunu söyledi. Emek harcayarak yapılan yemeklerin satılmasının mutluluk verici olduğunu belirten Kurnaz, "Gözleme, bulgur, tarhana, bazlama, yaprak sarması, lahana sarması gibi yiyeceklerimiz var. Lavanta yağı ve sabunlarımız da bulunuyor. Hepsinin tamamı ev yapımı ve organik. Burada satış yapıyoruz. Vatandaşlar en çok sarma ve baklava alıyor. Hepsinden almak isteyenler de var. Çaya kadar hepsini alıyorlar. Ortam burada çok güzel ve vatandaşların yemeklere ilgisi de büyük. Ev yapımı olduğunda daha da ilgi çekiyor. Gözleme için buğday ve unu kendi köyümüzden temin ediyoruz. İç harcını da kendimiz hazırlıyoruz. Akşamdan evde patates, peynir ve ıspanağı hazırladık, burada gözlemeyi yapıyoruz. Tamamen emek harcıyoruz. Emeksiz bir şey olmuyor. Han'dan gelmek, Eskişehir'e kadar tam 90 kilometre yapıyor" dedi.