-

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Çiğ inek sütünün sınıflandırılması, kalite kriterleri, çiğ süt desteklemesi ve Mer'i mevzuat hakkında bilgilendirme yapılan bir eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Ahmet Şevki GÜMÜŞ, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mahmut TAT, İl-İlçe Müdürlüğü teknik personeli, süt toplayıcıları, süt üreticisi birlikleri, tarımsal kalkınma kooperatifleri, damızlık sığır yetiştiricileri birliği temsilcileri katıldı.

Bu toplantıda, çiğ inek sütünün sınıflandırılması ve kalite kriterleri üzerinde duruldu. Çiğ sütün tüketiciye sağlıklı ve güvenilir bir şekilde ulaşması için belirli standartlara uyulması gerekmektedir. Ayrıca çiğ süt desteklemesi hakkında da bilgilendirme yapıldı. Çiğ süt üreticilerinin desteklenerek daha kaliteli ve güvenilir süt üretmeleri hedeflenmektedir.

Eğitim toplantısında ayrıca Mer'i mevzuat konusu da ele alındı. Mer'i mevzuat, çiğ sütün üretiminden saklanmasına, taşınmasına ve işlenmesine kadar olan süreçleri düzenleyen yasal düzenlemeleri içermektedir. Bu mevzuatın önemi vurgulandı ve süt üreticileri bu kurallara uygun şekilde faaliyet göstermelerinin önemi anlatıldı.

Toplantıya katılanlar arasında İl Müdür Yardımcısı Ahmet Şevki GÜMÜŞ, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mahmut TAT ve İl-İlçe Müdürlüğü teknik personeli gibi yetkililer yer aldı. Ayrıca süt toplayıcıları, süt üreticisi birlikleri, tarımsal kalkınma kooperatifleri ve damızlık sığır yetiştiricileri birliği temsilcileri de toplantıya katıldı. Bu sayede, çiğ sütle ilgili tüm paydaşlar bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunma fırsatı buldu. Bu tür eğitim toplantıları, sektördeki tüm paydaşların işbirliği ve bilinç düzeyini artırmak için önemli bir adımdır.

#çiği?neksütü #kalitekriterleri #sütdesteklemesi #tarımsalkalkınma #sığıryetiştiriciliği