-

Gözden kaçırmayın

Toplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi YapıldıToplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi Yapıldı

Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Cildiye Uzmanı Dr. Turgay Bereket, Zona hastalığında uygulanan Ozon tedavisinin başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Zona hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Bereket, suçiçeği geçirmiş her insanın Zona hastalığına yakalanabileceğini ancak her suçiçeği hastasının Zona gelişmeyeceğini söyledi.

Zona hastalığının risk faktörlerini de açıklayan Dr. Bereket, 50 yaş üstü olmak, kanser, AIDS gibi bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıklar, kemoterapi ve radyoterapi uygulamaları, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar ve steroidlerin hastalığa neden olabileceğini belirtti.

Zona hastalığı olan kişilerin virüsü bulaştırabileceği konusuna da değinen Dr. Bereket, su çiçeği bağışıklığı olmayan herkese bulaşabileceğini ve su çiçeği geçirmemiş gebelerin ve yeni doğanların zona geçiren kişilerle temastan kaçınması gerektiğini söyledi.

Zona hastalığının belirtileri hakkında da bilgi veren Dr. Bereket, ağrı, yanma, uyuşma, kırmızı döküntüler, kaşıntı, su dolu kabarcıklar ve kabuklanmanın hastalığın belirtileri olduğunu belirtti. Ayrıca ateş, baş ağrısı, halsizlik ve ışığa hassasiyet gibi diğer belirtiler de görülebileceğini ifade etti.

Dr. Bereket, Zona hastalığında erken tanı ve tedavinin önemine de dikkat çekerek, ilk 72 saat içinde anti viral tedavi başlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca Ozon tedavisinin Zona hastalığının tedavisinde etkin bir rol oynadığını da belirtti. Ozon tedavisi ile bağışıklık sisteminin güçlendiğini ve aktif halde olan virüslerin yok edildiğini ifade etti.

Zonadan korunma yolları hakkında da bilgi veren Dr. Bereket, Zona'dan koruyan bir aşının bulunduğunu ve 60 yaş üzerindeki kişilere yapılan bu aşının hastalığın oluşmasını engellediğini ve hastalığın şiddetini azalttığını belirtti. Ancak bu aşının kemik iliği ve organ nakli olan kişilere uygulanmadığını söyledi.