-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Bilecik Belediyesi, atıl alanları tarım yoluyla değerlendirerek bal kabağı ekimi yapıyor. Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, çalışanlarla birlikte Pelitözü Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait alanda ekilen bal kabaklarının hasadına katıldı. Subaşı, tarladaki bal kabaklarını toplarken, yapılan çalışma ve hasat hakkında bilgi verdi.

Başkan Subaşı, atıl alanların tarım ile değerlendirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Pelitözü Mahallesi'nde belediyeye ait atıl durumda bulunan 3 dönümlük alanda meşhur bal kabaklarını ekildiğini belirten Subaşı, toplanan bal kabaklarının Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından bal kabağı tatlısı olarak değerlendirileceğini söyledi. Bu çalışma ile hem kadınlara ekonomik destek sağlanacağını hem de ilin lezzeti olan bal kabağının tanıtılacağını ifade etti. Bilecik Belediyesi, geçtiğimiz yıllardan bu yana ata tohumu, karakılçık buğdayı ve bal kabağı ekimi yaparken, refüjleri de lavanta çiçeğiyle süslüyor.

#Bilecik #belediye #bal #kabak #hasat