-

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni ve Fahri Doktora Takdim Merasimi düzenledi. Törene Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri katıldı.

Açılış dersinin konusu "Güncel Sorunlar Işığında Kıbrıs ve Geleceği" olarak belirlendi ve bu dersi KKTC Cumhurbaşkanı Tatar verdi. Törenin ardından AKÜ Senatosu, Tatar'a fahri doktora diploması verme kararı aldı ve diplomanın takdimi AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından gerçekleştirildi.

Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Devlet Konservatuvarı Müzik Dinletisiyle devam etti. Törenin açış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ı üniversite olarak ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da konuşmasında şehirde bulunan 2 üniversitenin ilerlemeye sağladığı katkıya vurgu yaparak, üniversitelerin ülkelerin kaderini ve tarihini değiştirme gücüne sahip olduğunu belirtti. Üniversitelerin temel kurumlar olarak rekabetçi nitelikleri oluşturduğunu ve insana ve insanlığa yön verme yeteneğine sahip olduğunu dile getirdi.

Vali Yiğitbaşı ayrıca Türkiye'nin Avrupa'da en yüksek öğrenci sayısına sahip ve 8 milyonu aşan genç bir kitleyi geleceğe hazırlayan bir ülke olduğunu ifade etti. Üniversitelerin toplumsal değerlere duyarlı, sektörel gelişmeleri takip eden ve 21. yüzyılın öğrenci taleplerini doğru değerlendiren kurumlar olmasının önemine değindi.

Açılış konuşmalarının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Güncel Sorunlar Işığında Kıbrıs ve Geleceği" adlı akademik yıl açılış dersini verdi. Daha sonra AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından Tatar'a fahri doktora ünvanı takdim edildi ve cübbesi giydirildi. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a plaket sundu.