-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle AnlatılıyorAfyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle Anlatılıyor

Afyonkarahisar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayacak. İl genelinde çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenecek olan 100 farklı etkinlikle bayram coşkusu yaşanacak.

Kutlamalar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Büyük Taarruz Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığı Afyonkarahisar'da yapılacak. Bu yıl 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı törenleri büyük bir gurur ve coşkuyla gerçekleştirilecek.

Kutlamalar, 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'te Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumuyla başlayacak. Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenkler sunulacak. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekilecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde ise Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol sırasına göre tüm kuruluşların ve Afyonkarahisarlıların tebriklerini kabul edecek. Kutlamaları takip eden günlerde ise Cumhuriyet Meydanı'nda devam edecek. Vali Yiğitbaşı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, halkı selamlayarak bayramlarını kutlayacak.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalarda Vali Yiğitbaşı'nın konuşmasının yanı sıra şiirler, jimnastik gösterileri, halk oyunları ve kahramanlık türküleri dinletileri yer alacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Cumhuriyet'in 100. Yılı" konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilecek.

Bu yıl 100. yıl dolayısıyla tören geçişi de daha kapsamlı olacak. Bando eşliğinde gerçekleştirilecek tören geçişinde büyük bir coşku ve heyecan yaşanması bekleniyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezi'nde Cumhuriyet'in 100. yılı Konseri düzenlenecek. Konser öncesinde Ethem Tem Fotoğraf Sergisi de açılacak.

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında düzenlenecek olan "100. Yıl Fener Alayı" 28 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de gerçekleştirilecek. Türk bayrağı eşliğinde Kurtuluş Caddesi'nden Anıtpark Önü'ne yürüyüş gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Milli Mücadele dönemi fotoğraflarının sergileneceği etkinlikler de düzenlenecek. Park Afyon AVM ve Afium AVM'deki sergilerde, vatandaşlar Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi ile Atatürk ile fotoğraf çektirebilecekler.

Cumhuriyetin 100. yıl anısına bir hatıra ormanı oluşturulacak ve fidan dikimi, 11 Kasım tarihinde saat 11.11'de İnaz Deprem Konutları üstünde gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk görseli puzzle sergisi, Park Afyon AVM'de ziyaret edilebilecek. Sergi, 27 Ekim'de açılacak.

#Afyonkarahisar #Cumhuriyet #100YılKutlamaları #Türkiye #CoşkuylaKutluyoruz