-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş.'nin aylık yönetim kurulu toplantısı, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin ve KSBÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Hasan Emre Aydın da katıldı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin Kütahya Tasarım Teknokent'e ortak olma talebi oybirliğiyle kabul edildi. Bu ortaklık sayesinde, şehirdeki iki üniversitenin ortak çalışmaları artacak ve üniversiteler ile sanayi arasındaki işbirliği daha da güçlenecektir. Özellikle sağlık projelerine ilgi artacak ve sağlık şirketleri Teknokent'e daha fazla ilgi gösterecektir.

Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya için her iki üniversitenin önemli olduğunu belirterek, artık Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin de Teknokent'e dahil olmasıyla çalışmaların daha da güçleneceğini söyledi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Teknokent Yönetim Kurulu'na teşekkür ederek, sağlık projelerine ve teknolojilerine odaklandıklarını belirtti. Teknoloji Transfer Ofisi'nin kurulduğunu ve Teknokent içindeki güçlü akademik kadronun verimli çalışmalar yapacağını sözlerine ekledi.

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ise, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin katılımının Teknokent'e güç katacağını belirtti. Şu anda yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştıklarını ve yeni binanın tamamlanmasıyla kapasitelerini üç kat artıracaklarını dile getirdi. Şu anda 4 sağlık teknolojisi şirketiyle çalıştıklarını ve yeni binayla birlikte bu sayının 15'e çıkmasını beklediklerini ifade etti. Ülke ve Kütahya için teknoloji üretmeye devam edeceklerini vurguladı.