-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında, Eskişehir Millet Ormanı hakkındaki iddialar hakkında bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan her ile millet ormanı tesis edilmesi müjdesi doğrultusunda Eskişehir Millet Ormanı'nın yapımının kararlaştırıldığı belirtildi. Odunpazarı İlçesi Bademlik Mevkii'ne yapılacak olan bu ormanın 2023 yılı yatırım programına dahil edildiği ifade edildi.

Açıklamada, Eskişehir Millet Ormanı'nın 7,8 hektarlık bir alan üzerinde projelendirildiği ve 4 Eylül 2023 tarihinde ihale edilerek çalışmalara başlandığı bilgisi verildi. Bu alanda daha önce belediye tarafından ağaçlandırma yapılan alanların da bulunduğu vurgulandı. Ayrıca, ormanın yaz aylarında ailelerin ve vatandaşların kullanımına uygun olmadığı, yangın riskinin olduğu bir bölgede bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Eskişehir Millet Ormanı'nın yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve seyir kulesi gibi donatılarla vatandaşlara daha güzel bir ortam sağlamak amacıyla planlandığı ifade edildi. Proje aşamasında boşluklu alanlara denk getirilerek en az sayıda ağacın kesilmesine özen gösterildiği belirtildi. Orman amenajman plan verilerine göre, bu alanda 7 bin 700'den fazla ağaç bulunurken sadece 76 adet ağaç kesildiği bilgisi verildi.

Eskişehir Millet Ormanı tamamlandığında, tüm vatandaşların eşsiz bir Eskişehir manzarası görebileceği, çocuklarıyla kaliteli vakit geçirebileceği, ücretsiz olarak kullanabileceği, şehir için önemli bir alan haline geleceği aktarıldı.

#Eskişehir #OrmanBölgeMüdürlüğü #EskişehirMilletOrmanı #orman #ağaçlar #beton #yapımprogamı #Odunpazarıİlçesi #BademlikMevkii #2023 #projeler #vatandaşlar #doğa #koruma #çevre