-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Afyonkarahisar Valiliği, ruh sağlığı alanında hizmetlerin iyileştirilmesi ve psikososyal desteğin etkinliğinin artırılması amacıyla kamu kurumları ve üniversitelerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda, özellikle 15-49 yaş aralığındaki nüfusa yönelik faaliyetlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Ruh sağlığı hizmetlerinin sunumunda kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik kararlar alındı.

Toplantının önemli konu başlıklarından biri, aile kurumunun birey düzeyinde ruh sağlığına etkileriydi. Aile, bireyin ruh sağlığını organik ve organik olmayan yollarla belirleyebilen kalıtsal özelliklerin alt soya aktarılması gibi birçok önemli işleve sahiptir. Bu sebeple, ailenin ruh sağlığını koruyucu ve geliştirici işlevlerine vurgu yapıldı. Ayrıca, aile içerisindeki iletişim problemlerinin çözümünde sağlıklı iletişimin önemine dikkat çekilerek iletişim becerilerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Toplantıya Afyon Kocatepe Üniversitesi Başhekimliği, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Sağlık, Milli Eğitim, Emniyet, Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimliği katıldı. Toplantının sekretaryası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütüldü ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'nda görevli Psk. Numan Harputlugil konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.