-

Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Türkiye Sağlık Bakanlığı, anne sağlığı hizmetlerinin kalitesini ve niceliğini artırmak amacıyla yürütülen "Anne Dostu Hastane Programı" kapsamında İlimizdeki hastanelerin denetlenmesi için bir değerlendirme ekibi görevlendirdi. Ulusal Değerlendirme Ekibi, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz ile bir araya geldi. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü adına Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Seval Pala, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nihat İnan ve Destek Hizmetleri Müdürü Adem Şerbetçi; Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü adına Aile Hekimi Uzmanı Dr. Gülten Yılmaz ve Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü adına Özgür Akın'dan oluşan değerlendirme ekibi, program hakkında bilgi alışverişinde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü'nün Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ayşana Zehra Keklik, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Ahmet Murat Koyuncu ve diğer yetkililer de ziyarette hazır bulundu.

Anne Dostu Hastane unvanını daha önce almış olan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Dinar Devlet Hastanesi'nin yıllık değerlendirmeleri yapılacak. Aynı zamanda unvan için çalışmalarını sürdüren Sandıklı Devlet Hastanesi'nin de bu denetimler sonucunda unvan alıp alamayacağı değerlendirilecek. Denetim ekibinin çalışmaları iki gün sürecek.