-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde "26 Ekim Hasta Hakları Günü" dolayısıyla hasta hakları ve sorumlulukları konusunda hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme sağlamak amacıyla bir stand açıldı.

Stand, Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimliği koordinatörlüğünde Hasta Hakları Birimi tarafından hazırlandı. Hasta Hakları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili maddeler doğrultusunda hazırlanan bilgilendirme broşürleri hasta ve hasta yakınlarına dağıtıldı.

Etkinlikte Hasta Hakları Birimi tarafından hastalara ve hasta yakınlarına; sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı, sağlık durumu ile ilgili bilgi alma hakkı, hasta haklarının korunması, tıbbi müdahalede hastanın rızası, tıbbi araştırmalar, diğer haklar, sorumluluk ve hukuki korunma yolları ile son hükümler hakkında bilgilendirme yapıldı.