-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "100. Yılında Cumhuriyet'e Bakış" konulu konferansta Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Cumhuriyetin önemine vurgu yaparak, "Cumhuriyeti kimseye kaptırmayacağız. Cumhuriyet bizim her şeyimiz, namusumuz, hukukumuz" dedi. Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı, tarih bilincine katkı sağlamak amacıyla çeşitli programlara ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Bu kapsamda düzenlenen "100. Yılında Cumhuriyet'e Bakış" konferansına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, İYİ Parti Eskişehir eski Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Konferansta konuşan Başkan Ataç, cumhuriyetin değerini yeniden hatırlatarak, bugün cumhuriyete karşıt olan insan gruplarıyla mücadele edeceklerini belirtti. Başkan Ataç, "Cumhuriyet bizim her şeyimiz, namusumuz, hukukumuz, ilmimiz, bilimimiz, her şeyimiz Cumhuriyet" ifadelerini kullandı.

Tarih Vakfı Genel Sekreteri ve Eşbaşkanı Dr. Yaşar Tolga Cora'nın moderatörlüğünü yaptığı konferansta Prof. Dr. Ahmet Makal ve Dr. Ayşe Köse Badur konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılardan Ayşe Köse Badur, cumhuriyetin ilanına giden süreci anlatarak, Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a geçmesi ve ardından Erzurum ve Sivas kongrelerinin önemine vurgu yaptı. Badur, cumhuriyetin sadece bir isim veya seçim olmadığını, hava kadar toprak kadar su kadar önemli olduğunu belirtti. Konuşmacılar arasında yer alan Ahmet Makal ise cumhuriyet dönemindeki emek ve sosyal politikaları ele alarak, Eskişehir'in kendisi için gönül bağı kurduğu üç il arasında olduğunu ifade etti.

Konferansın son bölümünde Osmanlı'dan Türkiye'nin iktisadi akış sürecine ve Batı toplumu ile Osmanlı arasındaki iktisadi farklara dair tartışmalar yapıldı. Konferansa katılanlar, konuşmacılara merak ettikleri konuları sorduktan sonra etkinlik sona erdi.