-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Isparta'da pos tefeciliği yaparak nakit ihtiyacı olan vatandaşlara kredi kartından faiz ile nakit para verdiği tespit edilen 5 şahıs, ekipler tarafından yapılan operasyon sonucunda yakalandı.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takibi yürütülen pos tefeciliği operasyonunu gerçekleştirdi. Soruşturma sonrasında nakit ihtiyacı olan vatandaşlara kredi kartından yüzde 5 faiz ile nakit para verdiği belirlenen şahıslarla ilgili yapılan incelemelerde, şüpheli 18 bin 66 işlemde yaklaşık 270 milyon para akışının gerçekleştiği tespit edildi. 23 Ekim tarihinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında Isparta merkezindeki ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 2 adet suçta kullanıldığı değerlendirilen pos cihazı, 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, çok sayıda dijital materyal ve suça konu evrak ele geçirildi. İ.A, E.A, M.A, Y.U ve M.Ç isimli şüpheli şahıslar pos tefeciliği suçundan gözaltına alındı. M.Ç. emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen M.A ve Y.U adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İ.A ve E.A ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.