-

Gözden kaçırmayın

Gaziler GünüGaziler Günü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Bilecik'te yapılan bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkemizin gelişmiş ülkelerle gelir seviyesi arasındaki farkı kapatmaya çalıştıklarını belirtti. İnan, bu gelişmiş ülkelerin kişi başı gelirlerinin otuz bin, kırk bin, hatta elli bin dolar seviyelerinde olduğunu söylerken, Türkiye'nin ise on bin dolar seviyesini aştığını ve ilerleyen yıllarda on beş bin, yirmi bin, hatta altı yüz bin dolara doğru yol aldıklarını ifade etti. Türkiye'nin bu hedefe ulaşmak için yoğun bir çalışma içinde olduğunu vurgulayan İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak hem gençlerin hem de sanayicilerin önünü açmak için çalıştıklarını belirtti. İnan ayrıca, Türkiye'nin sanayi master planını önümüzdeki sene çıkaracaklarını ve sanayi alanlarını önümüzdeki beş yılda iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl ise etkinlikte yaptığı konuşmada, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne yapılan ilginin yüksek olduğunu belirtti. Aygöl, öğrenci kayıtlarında yüzde yüz doluluk yaşandığını ve bütün bölümlerin dolu olduğunu ifade etti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ise üniversitelerin asıl görevinin bilimsel çalışmalar yapmak ve öğrencilere akademik eğitim vermek olduğunu söyledi. Beydemir, yapılan bilimsel çalışmaların topluma aktarımının da en az çalışma kadar önemli olduğunu vurgulayarak, bilimsel bilgiyle donatılmış toplumların dünya üzerinde söz sahibi olacağını ifade etti.

Etkinlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ve diğer protokol üyeleri de stantları gezerek firmalara desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bilecik Valisi Şefik Aygöl ise Kayı Park Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Kaya'ya ödül takdim etti.

#Sanayi #Teknoloji #Bakanlık #BakanYardımcısı #OruçBabaİnan #Bilecik #BilimŞenliği #Gençlik #Sanayici #İşAdamları #TürkiyeYüzyılı #GelişmişÜlkeler #GelirSeviyesi #Hedef #MasterPlan #ÖğrenciKaydı #Üniversite #SanayiMasterPlanı #Rektör #BilimselÇalışma #AkademikEğitim #Toplum #Protokol #FirmaDesteği #Ödül