-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Eskişehir'de Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları için liseli öğrencilerin hazırlıkları tamamlandı. Ülke genelinde, Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleniyor. Eskişehir'de de birçok etkinliğin hazırlıkları tamamlandı. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklere, kentteki liselerden öğrenciler katıldı. 100. yıl vurgusu için 100 adet Türk bayrağı ve 100 metrelik Türk bayrağı ile yürüyüş çalışmaları yapıldı. Provalar Abdurrahman Temel Futbol Sahası'nda gerçekleşti ve kortej ile halk oyunlarının provası da yapıldı.

Eskişehirli iş insanı Göral Çatak, 100 adet Türk bayrağının sağlanmasında yardımcı oldu. Çatak, "Arkadaşlarım 10-15 gün önce beni aradı. 'Bir düşüncemiz var. Ne düşünüyorsun?' dedi. Ben de 'Ne gerekiyorsa her şeye hazırım. Bayrakları alabilirsiniz' dedim. Atatürkçü bir insan olarak, cumhuriyet çocuğu olarak, Cumhuriyetin emekleriyle buraya geldim. Hocama 'Ne olursa olsun ben üstleneceğim' dedim, o da bana 'biraz ağır masrafı var, 100 bin lira' dedi ama ben kabul ettim. Yeter ki çocuklar sevinsin, Cumhuriyetim için canım feda" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni İbrahim Sesli, hazırlıklar hakkında "Cumhuriyetimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yakışır bir şekilde, minnetle anabileceğimiz bir programı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizle provalara devam ediyoruz. 28 ve 29 Ekim'de coşkulu bir kutlama yapmak istiyoruz. Kortej yürüyüşümüz, 100 metrelik bayrağımız, bayrak koromuz ve halk oyunları grubumuz var. Her okulun kendi bünyesinde yapacağı programların yanı sıra okuldaki programlarımız da var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimize minnet ve saygılarımızı sunuyoruz" dedi.