-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan köy okullarında eğitim alan ilkokul öğrencilerine işitme testleri uygulandı. Osmaneli ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) personelleri İsmail Evcen, ebe Büşra Bilir ve ebe Elif Gün, işitme tarama testleri ve beslenme eğitimleri vererek öğrencileri test etti. Test sonucunda işitme sorunu olan öğrenciler, ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, "Çocuklarımızın geleceği için sağlıklarının önemli olduğunu biliyoruz. İşitme kaybı, bebeklik döneminin yanı sıra çocukluk döneminde de büyük bir öneme sahiptir. Enfeksiyonlar, travmalar ve genetik hastalıklar nedeniyle doğum sonrasında işitme kayıpları ortaya çıkabilir. İşitme eğitim ve iletişim, okul döneminde daha da önemlidir. Okul çağındaki çocukların yüzde 14'ünden fazlasını etkileyen işitme kaybı, dikkat, öğrenme ve sosyal işlevlerde sıkıntılara yol açabilir. Eğer gerekli tıbbi ve eğitim desteği sağlanamazsa, işitme kaybı okul başarısını olumsuz yönde etkileyerek ekonomik kayıplara yol açabilir" şeklinde konuştu.

İşitme taraması sonucunda şüpheli durumların tespit edildiği çocuklar, kulak burun boğaz uzmanlarına yönlendirilirken, daha ileri tetkik ve tedavi gerektiren durumlar ise referans merkezlerine yönlendirilmektedir. İşitme tarama testleri ve beslenme eğitimleri okullarda devam edecektir.


#Bilecik #Osmaneli #işitme #eğitim #sağlık #okul