-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Bedesten Kavşağı'nda yapılacak düzenleme çalışmalarını bölge esnafıyla istişare etti.

Kentin sembolü olan Kadınanalar'ın Bedesten Meydanı'na taşınacağını belirten Başkan Zeybek, bölgede yapılacak düzenlemeleri esnaf ve vatandaşlarla paylaştı. Bedesten Meydanı'nın Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak olan çalışmalarla peyzaj alanları, oturma bankları, havuz düzenlemeleri ve fotoğraf çekme alanları gibi unsurlarının yanı sıra modern bir cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı. Başkan Zeybek, Afyonkarahisar'ın sürekli gelişip güzelleştiğine değinerek, "Bedesten Meydanı, şehrimizin tarihi dokusuyla örtüşen, aynı zamanda pek çok hatırayı barındıran bir toplumsal buluşma noktasıdır ve şehrimizin simgesi haline gelmiştir. Düzenleme projesi ile meydanın daha işlevsel, estetik ve çevreci bir şekilde gelişimini hedefliyoruz. Kentimizin kültürel mirasına saygı duyarak modern ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak bir denge oluşturmayı amaçlıyoruz. Projemiz kapsamında Ambaryolu kavşağındaki 'Kadınanaları' buraya taşıyacağız. Kavşak düzenlememizde peyzaj alanları, oturma bankları, havuz düzenlemeleri ve fotoğraf çekme alanları bulunacak. Bu projeyi bölge esnafımızla paylaştık ve esnafımız yenileme çalışmalarını çok beğendi. Şimdiden Afyonkarahisar'ımıza hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.