-

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Afyon Kocatepe Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Yiğitbaşı, merkeze ilişkin incelemelerde bulundu ve merkezde tedavi gören yaban hayvanları hakkında bilgi aldı.

Vali Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, merkezin amaçları ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldı. Merkezde, güçten düşmüş, hasta ve yaralı yaban hayvanlarının tedavi edildiği, bakımlarının yapıldığı, rehabilite edildiği ve yeniden doğaya bırakıldığı belirtildi.

Ziyaret sırasında, merkezde tedavi gören yaban hayvanları da incelenerek durumları hakkında bilgi alındı. Tedavisi tamamlanan kerkenez, kulaklı orman baykuşu ve kızıl şahin doğal ortamlarına bırakıldı. Puhu kuşu, yılan kartalı ve bayağı şahin ise Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından uygun doğal ortamlarına bırakılacak.

Vali Yiğitbaşı, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, AKÜREM'in Afyonkarahisar'ın yanı sıra çevre illere de hizmet veren Türkiye'de sadece 6 rehabilitasyon merkezinden biri olduğunu belirtti. Yaban hayvanlarının tedavisinin yanı sıra doğal ortamlarına bırakılmalarını sağladıklarını ve çevre illerden yoğun ilgi ve talep aldıklarını ifade etti. Ayrıca, merkezin çalışmaları için emek veren hocalara teşekkür etti ve şehirdeki benzer merkezlerin sayısının artmasını temenni etti.

#AfyonKocatepeÜniversitesi #YabanHayatıKurtarmaMerkezi #DoğaKoruma #RehabilitasyonMerkezi #YabanHayvanları #Afyonkarahisar #Türkiye #Haber