-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2. Büyük Taarruz Kısa Film Festivali kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinliğe, Vali Yiğitbaşı'nın yanı sıra AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Selçuk Akçay, belgesel yapımcıları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Söyleşiden önce Vali Yiğitbaşı'nın FETÖ'nün darbe girişimine direnen 6 kadın kahramanın anlatıldığı belgesel filmi "Kalplerin Direnişi" izlendi. Söyleşide Yiğitbaşı, belgeselin ortaya çıkış hikayesini anlattı.

Yiğitbaşı, Marmara Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptığı sırada 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da olduğunu belirtti. Darbe girişimini duyduğunda eşine "hemen bebeği annemlere bırakalım ve Atatürk Havalimanına gidelim" dediğini söyleyen Yiğitbaşı, eşiyle birlikte 8-9 aylık bebeğini bırakarak evden çıktıklarını ve Atatürk Havalimanına gittiklerini anlattı. Bu yolculuk sırasında birçok farklı duygu yaşadıklarını ifade eden Yiğitbaşı, F16'ların üzerlerinden geçtiği sırada insanların farklı görüşlerle birlikte yürüdüğünü gözlemlediklerini aktardı. 15 Temmuz gecesinin sabahında aydınlık bir güne uyandıklarını söyleyen Yiğitbaşı, yaşadıklarını gelecek nesle anlatmak istediklerini belirtti.

Vali Yiğitbaşı, yaşananların gelecek nesle aktarılması ve kalıcı bir eser üretilmesi gerektiğini düşündüklerini ve bu düşünceden yola çıkarak "Kalplerin Direnişi" belgeselini hazırladıklarını dile getirdi. Belgeselde 15 Temmuz'u eksen alarak kadınların direnişteki rolünün altını çizmek istediklerini söyleyen Yiğitbaşı, 6 kadın direnişçiyle görüştüklerini ve belgeseli hazırladıklarını anlattı. Yiğitbaşı, belgeselin yönetmenliğini Rengin Gültekin'in üstlendiğini ifade etti.

Yiğitbaşı, Büyük Taarruz Kısa Film Festivali'nin her yıl coşkuyla devam etmesini ve gelenekselleşmesini diledi. Afyonkarahisar'ın milli mücadelenin kilit şehri olduğunu söyleyen Yiğitbaşı, festivalin bu zaferi hatırlama ve anma açısından önemli bir işlev gördüğünü belirtti. Afyonkarahisar'ın talepkar bir şehir olduğunu ve yapılan her festival ve etkinliğin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Yiğitbaşı, bu tür festivallerin ve etkinliklerin artırılmasına destek olacaklarını söyledi.

Vali Yiğitbaşı, belgesel film ekibiyle hala görüştüğünü ve bu çalışmadan sonra güzel dostluklar oluştuğunu belirtti. Ayrıca belgeselin çekimi sırasında zaman zaman duygulandığını da sözlerine ekledi. Program, Vali Yiğitbaşı'nın öğrencilerin sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

#Afyonkarahisar #ValiYiğitbaşı #BüyükTaarruzKısaFilmFestivali #BelgeselFilm #15Temmuz