-

Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Tepebaşı Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak "Kadın Bakışıyla Cumhuriyetin 100. Yılı" panelini düzenledi. Panelde, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da bir konuşma gerçekleştirdi ve "Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Eskişehir bir kadın dostu kenttir, cumhuriyet kentidir. Analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz baş tacımızdır" dedi.

Eskişehir'de Cumhuriyetin 100. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Haller Gençlik Merkezi'nde "Kadın Bakışıyla Cumhuriyetin 100. Yılı" paneli düzenlendi. Panelde, TBMM Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Av. Gülizar Biçer Karaca ve Cumhuriyet Tarihçisi Prof. Dr. Şaduman Halıcı konuşmacı olarak yer aldı. Panele Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, meclis üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

Başkan Ataç, panelde yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyoner bir lider olduğunu vurgulayarak, Türk medeni yasasının hazırlanmasının cumhuriyetin büyük bir devrimi olduğunu ifade etti. Ataç, ayrıca kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmasının da cumhuriyetin bir parçası olduğunu söyledi. Başkan Ataç, Eskişehir'in bir kadın dostu kent olduğunu ve ananelerin, bacıların, kız kardeşlerin baş tacı olduğunu belirtti.

Panelin moderatörlüğünü yapan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise cumhuriyetin dünya genelinde adının duyulduğunu ancak Türkiye'deki cumhuriyetin farklı bir anlam taşıdığını söyledi. Süllü, cumhuriyetin kazanımlarının en çok kadınlar için değerli olduğunu vurguladı.

Panelde konuşmacı olarak yer alan TBMM Başkan Vekili Av. Gülizar Biçer Karaca ve Cumhuriyet Tarihçisi Prof. Dr. Şaduman Halıcı, kendi hayat hikayelerini ve mücadele öykülerini paylaştılar. Karaca, bir hanedanın emri veya başka bir devletin himayesiyle değil, kendi iradesiyle yönlendirilen bir ulusun ve önderlik eden bir liderin özgürlük aşığı bir cumhuriyetin 100. yılını kutladıklarını ifade etti.