-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Prof. Dr. Çolak, mesajında Türk milletinin büyük bir gurur ve coşkuyla Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Prof. Dr. Çolak, mesajında Cumhuriyetin kuruluş sürecine de değindi. Kendisini yok etmek isteyen işgalcilere karşı başlatılan Kurtuluş Savaşı'nın ardından Türk milletinin tarih sahnesine tekrar dirildiğini ve Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu ifade etti. Türk milletinin bin yıldır bu topraklarda egemen olduğunu ve tüm zorluklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti ile ebedi Türk yurdunun kesin olarak gösterildiğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Çolak, Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmanın en önemli görevinin iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmak ve vatanın birliğini inanç ve kararlılıkla savunmak olduğunu söyledi. Mesajının sonunda Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte bu vatan için şehit ve gazilik mertebesine ulaşmış tüm kahramanları rahmet ve minnetle anan Rektör Prof. Dr. Çolak, milletin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

#ESOGÜ #CumhuriyetBayramı #TürkiyeCumhuriyeti #MustafaKemalAtatürk #KurtuluşSavaşı #TürkMilleti #Eskişehir #OsmangaziÜniversitesi