-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'da gerçekleştirilen bir operasyonda, "ev satmak" veya "kredi vermek" bahanesiyle birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen 8 kişiden 2'si tutuklandı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan 2 aylık projeli çalışma sonucunda, dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve tespiti amaçlanmıştı.

Dolandırıcılar, iş yerleri adı altında sosyal medyadan da ilanlar vererek gayrimenkul alım satımı yaptıklarını iddia ediyorlardı. Ev sahiplerinden habersiz bazı evleri satışa sundukları ve "kapora" adı altında ödemeler talep ettikleri belirlendi. Ancak bu paraları ev sahiplerine göndermeyerek dolandırıcılık yapıyorlardı. Ayrıca dolandırıcılar, kendilerini ev sahibi veya bankacı gibi göstererek müşterilerle görüşmeler yapıyorlardı. Düşük faizli krediler verebileceklerini söyleyip başvuruda bulunacaklarını ifade ediyorlardı. Sonuçları beklemeleri gerektiğini söyleyerek müşterilerini dolandırmışlardı.

Operasyon kapsamında S.A.A. (33), A.A. (23), M.Ş. (31), E.Ş. (25), E.Y.E. (20), E.B. (22), A.U. (19) ve T.S. (19) isimli 8 şüpheli yakalandı. Adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, bir miktar para, çeşitli dijital materyaller, senetler, tapular ve ajandalar ele geçirildi. S.A.A. ve A.A. isimli şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

#Kütahya #dolandırıcılık #evsatmak #kredidolandırıcılığı #haber