-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşları kış mevsimi öncesinde ev ve işyerlerindeki bacalarını temizlemeleri konusunda uyardı. Son dönemlerde iş yerlerindeki baca yangınlarının arttığı bilgisini veren müdürlük, baca yangınlarının, kurum birikiminin temizlenmemesi ve zehirlenmelere neden olabileceği gibi can ve mal güvenliğini de tehlikeye attığını belirtti. Havaların soğumasıyla birlikte soba ya da doğal gaz kullanımının arttığına dikkat çeken müdürlük, sobalı evlerde dikkat edilmesi gereken konuların bulunduğunu ifade etti. Gece uyumadan önce sobaya odun veya kömür gibi yakacak atmamanın tehlikeli olduğunu vurgulayan müdürlük, tıkalı baca nedeniyle karbon monoksit zehirlenmelerinin yaşandığını ve bu nedenle bacaların temizlenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Açıklamada ayrıca, oluşabilecek yangınlara müdahalenin kolay olması için cadde ve sokaklardaki araç park etme kurallarına uyulması gerektiği de vurgulandı. İtfaiye araçlarının yangın yerine hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için vatandaşların araçlarını cadde ve sokaklarda park etmemeleri ve itfaiye araçlarına yol vermeleri gerektiği ifade edildi. Ev, araç ve iş yerlerinde yangın söndürücü cihazlarının bulundurulmasının da önemine değinilen açıklamada, erken müdahalenin can ve mal kaybını önleyeceği vurgulandı.