-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de polis ekipleri, okul çevrelerinde denetim gerçekleştirdi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 Ekim ile 27 Ekim tarihleri arasında okul çevrelerinde denetim yaparak önemli bir çalışmaya imza attı. Yapılan denetimlerde, 8 market ve tekel, 2 oyun salonu ile birlikte 33 okul çevresindeki park kontrol edildi. Ayrıca 34 okul ziyaret edildi. Denetimlerde toplamda 39 şahsın sorgulaması yapıldı. Okulla ilişiği olmayan ve okul çevresinde bulunan 2 şüpheliye Kabahatler Kanunu çerçevesinde para cezası yazıldı. Öte yandan, kavşaklarda dilenen ve su satan 12 küçük yaşta çocuk hakkında işlem başlatıldı. Ekipler, bu çocukları Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü İlk Kabul Birimi'ne teslim etti. Okul çevresinde bıçak taşıdığı tespit edilen bir şahıs hakkında da işlem başlatıldı.



Okul bahçelerinde yapılan milli yas nedeniyle bayrağın yarıya indirildiği bir sırada, 3 öğrenci tarafından bayrağın göndere çekilmesi nedeniyle Kabahatler Kanunu çerçevesinde para cezası uygulandı. Bu davranış, milli değerlerimize gösterilen saygısızlık olarak değerlendirildi. Okul yönetiminin gerekli tedbirleri alması ve öğrencilere milli değerlerimizin önemini anlatması bekleniyor. Okul bahçeleri, milli yas dönemlerinde daha hassas bir şekilde denetlenmekte ve gerekli önlemler alınmaktadır.