-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, 29 Ekim dolayısıyla paylaştığı mesajda Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutladı.


Yüzügüllü, Cumhuriyetin 100'üncü yılına ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca, Zaimağa Konağı'nın milli mücadele döneminde önemli bir rol oynadığını hatırlatarak, bu tarihi mekanı Cumhuriyetin coşkusunu taçlandırmak için kullanacaklarını belirtti. Zaimağa Konağı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti ve Bakanlar Kurulu'nun Ankara dışındaki ilk ve tek toplantısına ev sahipliği yapmıştır. Bu toplantıda Kurtuluş Savaşı dönemi için kritik kararlar alınmış ve bağımsızlık ateşi Sivrihisar'da yakılmıştır. Ayrıca, Sovyet Rusya Büyükelçisi Aralov Zonaryev ve Azerbaycan Büyükelçisi İbrahim Abilov'un da katıldığı görüşmelerde önemli meseleler tartışılmıştır. Bu anlamlı tarihi günü gururla hatırlıyoruz" dedi.


Sivrihisar'ın sadece tarih ve kültür mirasıyla değil, aynı zamanda direnişin ve azmin simgesi olarak da önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Yüzügüllü, Zaimağa Konağı'nda alınan kararların milletin iradesini dünyaya ilan ettiğini belirtti. Bugün, Cumhuriyetin 100. yılında bu zaferin gururunu birlikte yaşadıklarını dile getiren Yüzügüllü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anarak, geleceğe olan inancıyla aydınlık yarınlara yürümeye devam edeceklerini söyledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, "Şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun" dedi.