-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, bu yıl 16. kez düzenlenen Çizgi Film ve Animasyon Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Festival, birçok etkinliğe ev sahipliği yaparak öğrencilere katılım fırsatı sundu.

Öğrenciler, festival için çizdikleri desen ve çizgi karakterleri kostümlerine dönüştürerek festivale katıldılar. Çizimlerini sektör temsilcileriyle paylaşmak için fakülte binası duvarlarına astılar ve festival boyunca düzenlenen etkinliklerle dolu dolu üç gün geçirdiler. Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazik Çelik Yılmaz'ın koordinasyonunda gerçekleştirilen festivalin son gününde öğrenciler, tasarladıkları kıyafetlerin hikayesini ve tasarım sürecini diğer katılımcılarla paylaştılar.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, festival ile ilgili bir açıklama yaparak Türkiye'deki çizgi film ve animasyon sektörünün hızla büyüdüğünü belirtti ve festivalde öğrencilerin profesyonel olarak yer aldığını vurguladı. Mercin, "2007 yılından beri Animasyon Festivallerini takip ediyorum. Bu süre zarfında yapılan çalışmalarda büyük bir ilerleme kaydedildi ve bu bize 'doğru yoldayız' hissini veriyor. Değerli öğrencileri en içten duygularımla kutluyorum" dedi.