-

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923'ten bu yana Türk milletinin sarsılmaz inancını ve kararlı duruşunu temsil eden bir nişanedir. Bu cumhuriyet, binlerce yıldır tarih sayfalarını süsleyen Türk milletinin milli egemenliği, istikrarı ve itibarıdır. Milli Mücadele'miz, 19 Mayıs 1919'da başlamış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki aziz milletimizin kenetlenmesiyle zaferle sonuçlanmıştır. Bu mücadele sonucunda vatanımız işgalden kurtarılarak yeni bir çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir mutlulukla kutlarken, bu büyük varoluş destanını yazan kahramanlarımızın her birinin temsil ettiği değerlere ve eşsiz mirasa her zaman sahip çıkıyoruz. Geleceği birlikte inşa ederek, geçmişteki kahramanlıkları anmak ve yeni nesillere daha iyi bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz.

TÜRKİYE YÜZYILI'nda, tüm dünyaya karşı her alanda istikrarlı bir mücadele yürütmeye devam ediyoruz. Binlerce yıllık milli töremizi ve devlet geleneğimizin kutsiyetini gençlerimizin kalplerine ve zihinlerine nakşetmeliyiz. Bu, bizim en önemli meselemiz ve öncelikli vazifemizdir.

Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak milli duygular ve değerler etrafında birleşerek bugünlere gelmiştir. Tüm zorlukların üstesinden birlik ve beraberlik içinde gelerek Cumhuriyet'i bu yaşına getirmeyi başarmıştır. Bizler de vatanımıza ve Cumhuriyetimize şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olarak sonsuza kadar sahip çıkacak ve daha büyük zaferlerin ve başarıların peşinde yürüyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. #CumhuriyetBayramı #29EkimCumhuriyetBayramı #MustafaKemalAtatürk #TürkiyeCumhuriyeti #TürkMilleti