-

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Türk milleti olarak gururla kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ulaşmanın haklı gururuyla büyük bir duygusal yoğunlukla kutlanmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan milli mücadele ile elde edilen Kurtuluş Savaşının ardından kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, ikinci yüzyıla, Türkiye Yüzyılı'na adım atmanın heyecanını taşıyoruz.

Bu coşkuyu yaşarken, vatan toprağını düşmana teslim etmeyen, şanlı bayrağımıza sahip çıkan ve ezanlarımızı susmaya çalışanlara fırsat vermeyen aziz milletimizin mücadelesini, Türkiye Cumhuriyetimizin nasıl büyük zorluklarla kurulduğunu hatırlıyoruz.

Geçmişimizdeki kahramanlarımızın fedakarlıklarını hiç unutmadık ve unutmayacağız. Şehitlerimizi, gazilerimizi, delikanlıları, kadın kahramanlarımızı ve mücadeleye katılan herkesi kalbimizde yaşatacağız.

Bu büyük kahramanlıklar sayesinde tutsak edilemeyeceğimizi, bağımsızlığımızı kaybetmeyeceğimizi herkese haykıran kahraman milletimiz, işgalci güçlerin planlarını başlarına yıkmıştır.

Bu azmi, cesareti ve kararlılığı gösteren aziz ecdadımızı yaşatacağız. Cumhuriyetimizin kazanımlarının değerini biliyoruz ve gelecek nesillere duyduğumuz güvenle bu kazanımları koruyacak ve ilerleteceğiz.

Bugünün nesli olarak, eğitimden bilime, teknolojiden ticarete, sanayiden tarıma, spordan sanata, savunma sanayisinden uzay çalışmalarına kadar her alanda yerlilik ve millilik düzeyini yükselterek Cumhuriyetimizi yaşatmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

#CumhuriyetBayramı #TürkiyeCumhuriyeti100Yaşında #29EkimCumhuriyetBayramı