-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bozüyük ilçesinde, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen konserde halk müziğinin ünlü sanatçısı Kubat, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Konser öncesinde ise Cumhuriyet Meydanı yenilenmiş ve halkın kullanımına açılmıştı.

Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü anısına yapılan konser, Bozüyük'teki Çınar Taksi Kavşağı'ndan başlayarak İsmet İnönü Caddesi'nde devam etti. Bozüyüklülerin yoğun ilgi gösterdiği bando takımı, Cumhuriyet Meydanı'na girerek alkışlarla karşılandı ve meydanda marşlar çalmaya başladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nın açılışı yapıldı. Açılış töreninde havai fişek gösterisi de izlendi ve Dok Sirk Grubu tarafından sunulan Calida ateş gösterileri büyük beğeni topladı.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Bakkalcıoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nın 40-50 yıl önce yapıldığını ve şimdi tamamen yenilendiğini söyledi. Meydandaki anıtın da eski görev döneminde rahmetli Profesör Tankut Öktem tarafından yapıldığını dile getiren Bakkalcıoğlu, meydanın altındaki çarşının da revize edildiğini ve açılışını birlikte yapmak istediklerini ifade etti.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Bakkalcıoğlu, Atatürk'ün 6 değişmeyen ilkesini meydanda işlemiştiklerini belirtti. Yenilenen meydanda bulunan gömülü havuzlar sayesinde Atatürk'ün ilkelerine ulaşan yolların izlenebileceğini vurguladı.

Açılış töreninin ardından marşlar çalınarak coşku arttı ve Atatürk'ün sesinden 10. Yıl Nutku dinlendi. Daha sonra sahneye çıkan Kubat, sevilen şarkılarını seslendirerek vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Kubat, "Al Ömrümü" şarkısıyla başlayarak, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. Kubat, sevilen eserlerini seslendirerek vatandaşların coşkusunu zirveye çıkarttı.

Kubat'ın performansı sırasında, halkın cep telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etmesi dikkat çekti. Programın sonunda Kubat, İzmir Marşı'nı seslendirdi ve Bozüyük halkı da ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti. Konser sonunda Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve eşi Merih Bakkalcıoğlu, seyircilere karanfil dağıttı. Konser, muhteşem havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Konserde CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve eşi Merih Bakkalcıoğlu ile birlikte çok sayıda vatandaş da yer aldı.

#Bozüyük #Cumhuriyet #Kubat #Konser #Meydan #Açılış #Coşku #Atatürk #HalkMüziği #Calida #Sirk #ÇiçekTakdimi #Şarkı #TürkBayrağı #HavaiFişek #Gösteri #CHP #Bilecik