-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik GerçekleştiAfyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik Gerçekleşti

Bilecik'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Bu yıl 100. yıla özel düzenlenen gösteriler büyük beğeni topladı. Tören, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı'nda gerçekleşti. Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, törene katılanlara Cumhuriyet Bayramını kutladı ve halkı selamladı. Törene protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.


Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Vali Şefik Aygöl konuşma yaptı. Vali Aygöl, cumhuriyetin ilanının sadece bir yönetim şekli değişikliği olmadığını belirtti. Cumhuriyetin, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve hürriyet sevdasının adı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin sağlık, ulaşım, eğitim, sanayi, tarım ve turizm gibi birçok alanda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ve kendi savunma sanayisini oluşturduğunu ifade etti. Vali Aygöl, Türkiye'nin geleceğe güvenle bakabilmesi için yapılan bu adımların önemini vurguladı.


Tören, şiirlerin okunması, halk oyunu gösterileri ve öğrencilerin türkü söylemesiyle devam etti. Mehmet Nuri Efendi Anaokulu'nun minikleri ritim gösterisi düzenleyerek büyük ilgi gördü. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen taekwondo, karate ve jimnastik gösterileri de seyirciler tarafından alkışlandı.


Cumhuriyetin 100. yılı için düzenlenen spor müsabakalarında başarılı olan kurumlara ödüller verildi. Jandarma ve emniyet teşkilatı tarafından düzenlenen sergi de tören sonrasında ziyaret edildi.