-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, çocuk ve gençlere enerji sektörü hakkında bilgi vermek ve kariyer planlamalarına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda OEDAŞ, Çocuk Evleri ve Çocuk Evleri Sitesini ziyaret etti. Ziyarette mühendisler çocuklara elektrik-elektronik mühendislerinin çalışabileceği sektörler ve dağıtım sektöründeki görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Çocuklar da kariyer hedeflerini ve hayallerini paylaşarak, merak ettikleri soruları sordu. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, çocukların erken yaşta doğru yönlendirilmesini önemseyerek sektör hakkında bilgilendirdiklerini belirtti.

OEDAŞ, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren bir şirket olarak enerji sektörünün geleceğini şekillendirecek olan çocuk ve gençlerle bir araya gelerek kariyer planlamalarına katkı sunuyor. Şirket, çeşitli yarışmalar, eğitimler ve seminerler düzenleyerek çocukları sektör hakkında bilgilendiriyor. Son olarak OEDAŞ, Çocuk Evleri ve Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklara sektörü ve mühendislik mesleğini anlattı. Ziyarete farklı birimlerde çalışan mühendisler ve idari personel katıldı. Ziyarette çocuklara elektrik-elektronik mühendislerinin çalışabileceği sektörler ve dağıtım sektöründeki görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verildi. Çocuklar, merak ettikleri soruları sordu ve kariyer hedeflerini ve hayallerini paylaştı.

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, enerji sektörünün dünyanın geleceği için kritik bir rol üstlendiğini belirtti. Akıllı sistemler ve temiz enerjinin iklim krizinin etkileriyle birlikte giderek daha önem kazandığına dikkat çeken Yalçın, sektöre ve mesleğe ilgisi olan çocukların erken yaşta doğru yönlendirilmesinin önemini vurguladı. OEDAŞ olarak çocuklara sektörü tanıttıklarını ve mühendislik mesleği ile ilgili bilgi verdiklerini söyleyen Yalçın, ilkokul çağındaki çocuklar için yarışmalar düzenleyerek, meslek liselerinde eğitimler vererek ve üniversitelerde seminerler düzenleyerek çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Bu sefer de Çocuk Evleri'nde yaşayan öğrencilerle bir araya geldiklerini ifade eden Yalçın, çocuklara sektörü tanıttıklarını ve mühendislik mesleği hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Yalçın, bu buluşmaları ilerleyen dönemlerde de sürdüreceklerini dile getirdi.