-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Tepebaşı Belediyesi, 100. Yıl Cumhuriyet Anıtı'nın açılışını gerçekleştirdi. Anıt, Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında 25 sanatçının emeğiyle ortaya çıkarıldı. Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekilleri, belediye başkanları ve birçok Eskişehirli katıldı.

Açılış öncesinde Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliği tarafından 100. Yıl Halk Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe binlerce Eskişehirli katıldı ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe eşlik etti. Yürüyüşten sonra ise Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası konser verdi ve İstiklal Marşı söylendi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, açılış konuşmasında anıtın yapılış sürecini anlattı. Anıtın, 25 sanatçı ve güzel sanatlar bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmasıyla oluştuğunu belirten Ataç, anıtın birçok medeniyeti temsil ettiğini vurguladı. Ataç, "Bu anıtla yüreğimize su serpildi. Biz daha nice nice yüzyıllara ışık tutalım bizden sonra gelecek torunlarımızda bu konuda hassas olsunlar. Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayabilsinler. Eskişehir gerçekten farklı bir yer. Türkiye Eskişehir olsun" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan da açılış töreninde konuşma yaptı. Çakırözer, Cumhuriyet'in gençlerin ve kadınların devrimi olduğunu vurgulayarak, Başkan Ataç'a teşekkür etti. Süllü, anıtı çok yakıştıklarını ve sanatçılara teşekkür ettiğini belirtirken, Arslan ise Türkiye'nin Eskişehir olabilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Açılış törenine katılan diğer konuşmacılar arasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı da vardı. Kurt, anıtın kalıcı bir Cumhuriyet eseri olduğunu söylerken, Şanlı ise Cumhuriyet ve Atatürk'e inatla bağlı olduklarını ifade etti.

Anıtın baş tasarımcısı Bilgehan Uzuner, duygularını paylaşarak çok gururlu ve mutlu olduklarını ifade etti. Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliği adına konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Cihan Taşar ise her yıl yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü ile anıtın açılışını birleştirdiklerini söyledi ve Başkan Ataç'a teşekkür etti.

Açılışı gerçekleştirilen anıt için isim önerileri de kabul edilmektedir. Eskişehirliler, "anit@tepebasi.bel.tr" mail adresine veya belediyenin sosyal medya hesaplarına isim önerilerini gönderebilirler.