-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Eczacılık Fakültesi, yeni öğrencilerini 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde karşıladı. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Alper Pehlivanlı, fakülte dekanları, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarıkürkcü bir konuşma yaptı. Sarıkürkcü, öğrencileri donanımlı bir alt yapıya sahip olan AFSÜ Eczacılık Fakültesi ailesine dahil oldukları için tebrik etti. Ayrıca, eczacılık mesleğinin empati, saygı ve özen gerektirdiğini vurgulayarak, beyaz önlüğün sadece bilgiyi değil, aynı zamanda öğrencilerin insanlığa karşı sorumluluğunu da temsil ettiğini belirtti.


Ecz. Pehlivanlı ise konuşmasında, eczacılık mesleğinin önemine dikkat çekerek, beyaz önlüğün dürüstlük, asalet, saflık, alçak gönüllülük, sorumluluk ve tüm insanlara hizmet etmenin sembolü olduğunu ifade etti. Beyaz önlük giyme töreniyle mesleğe ilk adımlarını atan öğrencileri tebrik eden Pehlivanlı, Eczacı Odası olarak her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar ise konuşmasında, eczacılık mesleğinin sağlık sistemi açısından önemine değindi. Öğrencilerin beş yıllık akademik hayatları boyunca yabancı dil öğrenmeleri ve güncel bilimsel literatürü takip etmelerinin, mesleklerinde fark yaratan eczacılar olmak açısından önemli olduğunu vurgulayan Dündar, öğrencilere tebriklerini iletti.


Programda, ilk üç sırada yerleşen Nurettin Eren Gezen, Mehmet Sütsatar ve Mustafa Koçak'a beyaz önlükleri takdim edildi. Dekanlar ve akademisyenler tarafından gerçekleştirilen önlük giydirme töreninin ardından anı fotoğrafı çekimi yapılarak tören sona erdi.