Gözden kaçırmayın
1380 Yılında Osmanlıca Yazılan Kitap, Günümüz Türkçesine ÇevrildiŞuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında "İkinci Yüzyılında Cumhuriyet" konulu bir konferans düzenledi. AFSÜ Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı'ndan Öğr. Gör. Fatih Demircioğlu konuşmacı olarak katıldı. Şuhut Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Konferans, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kevser Pamuk, etkinliğin açılış konuşmasını yaptı. Pamuk, etkinliğin Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde cumhuriyetin ruhunu kavramaya dönük anlamlı bir etkinlik olduğunu belirtti. 29 Ekim 1923'ün ulusun bağımsızlığını ve özgürlüğünü sembolize eden bir milat olduğunu vurgulayan Pamuk, tam 100 yıl sonra Cumhuriyet'in kuruluşunun yüzüncü yılını coşkuyla idrak ettiklerini söyledi. Ayrıca, Filistin'de yaşanan zulme değinen Pamuk, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Öğr. Gör. Demircioğlu ise konuşmasında Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutladı. Cumhuriyetin ilan edilmeden önceki siyasi atmosferi anlattı ve aşama aşama yaşanan gelişmelerden bahsetti. Büyük Millet Meclisi'nin Ankara'da açılmasının ardından yeni bir devlet şeklinin ortaya çıktığını belirtti. Bu yeni devletin Anadolu halkıyla birlikte düşmanla mücadeleyi kazanması sonucunda Lozan Barış Anlaşması'nın imzalandığını ifade etti. Demircioğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından beri kafasında kurduğu Cumhuriyet fikrine ulaşıldığını söyledi.
Cumhuriyet'in ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için bir dizi devrimi hayata geçirdiğini söyleyen Demircioğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin diğer devletler arasında ayrıcalıklı bir konuma eriştiğini vurguladı. Türkiye'nin II. yüzyılına güçlü bir şekilde gireceğine ve Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyetler arasında yerini alacağına inandığını söyledi.
Etkinlik, Müzik Öğretmeni Anıl Mert Gebeş ile Şuhut Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Hesna Naz Başyılmaz ve Şuhut SHMYO Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı 2. Sınıf öğrencisi Şükrü İlkan Omas tarafından icra edilen müzik dinletisi ile devam etti. Program, Öğr. Gör. Demircioğlu'na Teşekkür Belgesi takdimiyle sona erdi.
#Cumhuriyet100Yıl #ÇankayaÜniversitesi #TürkiyeCumhuriyeti #Atatürk #Şuhut #konferans
Yorumlar
Yorum Yap