-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar'da bir ilkokulda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında yaşanan bir olay büyük tepkilere neden oldu. İddiaya göre, bir öğrenci olan M.E.T. gösteri grupundan çıkarılarak köşede bekletildi. Olayı duyan çocuğun babası ise öğretmenin bu durumu önceden düşünmesi gerektiğini belirterek tepkisini dile getirdi.



Afyonkarahisar'ın Atatürk İlkokulu'nda gerçekleşen olayda, 4/İ sınıfı öğrencileri tarafından işlenen gösteride çocuklar Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrakları ile sahneye çıktı. Ancak gösteri başlamadan önce öğretmen tarafından dikkat eksikliği olduğu gerekçesiyle M.E.T. ayrılarak köşeye götürüldü. Daha sonra diğer çocuklar gösteriyi sunarken, M.E.T. ise sıradan çıkarılarak gösteriyi izlemekle yetindi. Bu olayın sosyal medyada yayılmasıyla birlikte büyük tepkiler ortaya çıktı.



Olayın ardından M.E.T.'nin babası Hakan Dilek, öğretmenin daha duyarlı olması gerektiğini söyleyerek tepkisini dile getirdi. Dilek, çocuğun öğretmen tarafından sıradan çıkarılmak yerine eline bir bayrak verilerek gösteriye dahil edilmesini istedi. Ayrıca, bu olayın Cumhuriyet Bayramı gibi önemli bir günde yaşanmasının da kabul edilemez olduğunu belirtti.



Öğretmen hakkında inceleme başlatılırken, Hakan Dilek olayı gündeme taşıyan İhlas Haber Ajansı muhabirine konuştu. Dilek, öğretmenin olayı provokasyon olarak tanımladığını ve velilerden desteğini istediğini belirtti. Kendisinin gazeteci olmasına rağmen önce öğretmenle konuşmak istediğini ancak bu mümkün olmadığını ifade eden Dilek, olayı İHA'nın haberinden öğrendiğini söyledi. Ayrıca, Dilek devletin bu konuda en büyük cezayı vereceğine inandığını ve durumun hassas bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.



Bu olayın ardından sosyal medyada "#Afyonkarahisar" ve "#öğretmenhatası" gibi etiketler popüler hale geldi. Bu etiketler üzerinden olayla ilgili haberler ve tepkiler paylaşılıyor. #CumhuriyetBayramı ve #çocuklarımızınhakları gibi etiketler de kullanılarak konuya olan duyarlılık artırılmaya çalışılıyor.