-

Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü, "Lisansüstü Eğitimin Önemi ile İlgili Bilgilendirme" konulu seminer düzenledi. İlk seminer Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Seminere, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bekir Yalçın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol ve akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, seminerde yüksek lisans eğitimini ve akademik kariyeri anlattı. Öğrencilerin üniversite sonrası dönemlerini planlamaları ve lisansüstü eğitimle ilgili bilgilerin verildiği seminerin önemli olduğunu belirtti.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bekir Yalçın, "Lisansüstü Eğitimin Önemi ile İlgili Bilgilendirme" konulu sunumda nitelikli lisansüstü eğitimin önemine dikkat çekti. Lisans eğitimini tamamlamış araştırmacıların kendi alanlarında uzmanlaşmaya odaklanarak nitelikli bilgileri ilgili literatür ve sektöre sunmak amacıyla yaptıkları çalışmalara lisansüstü eğitimi denildiğini söyledi.

Fen Bilimleri Enstitülerinin ve lisansüstü eğitimin hedeflerini açıklayan Yalçın, toplumsal ve sektör sorunlarını analiz etmek, bilim ve teknoloji geliştirmek, üst düzey araştırmacı ve öğretim üyeleri yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Ayrıca fen ve mühendislik alanlarında yetkinleşmeyi ve teknoloji transferini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

AKÜ'nün lisansüstü eğitim için gerekli altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Yalçın, laboratuvar ve akademik personel alt yapısının iyi olduğunu ifade etti. Lisansüstü eğitimle araştırmacı sayısının artacağını ve Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.