Gözden kaçırmayın

Hayata Değer Katan Eğitim: Yenidoğan Canlandırma ProgramıHayata Değer Katan Eğitim: Yenidoğan Canlandırma Programı

Türkiye'de her yıl 1,5 milyon gebelik ve 1,3 milyon doğum gerçekleşmektedir. Bu doğumların % 99'u hastanelerde gerçekleşmektedir. Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yenilenen hastanelerde, anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli ve kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak hedeflenmektedir. Bu amaçla, anne, bebek ve aile dostu bir modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik "Doğum Üniteleri" oluşturulmaktadır. Ayrıca, normal doğumu teşvik etmek ve müdahale oranlarını azaltmak da hedefler arasında yer almaktadır. Gebelerin yanlarında uygun bir refakatçiyle olduğu ve kendilerini rahat hissettiği, ev ortamı benzeri bir ortama sahip oldukları bir doğum deneyimi benimsemek oldukça önemlidir.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen "Anne Dostu Hastane Programı" doğrultusunda, belirlenen standartları karşılayan hastanelere "Anne Dostu Hastane" unvanı ve sertifikası verilmektedir. Bu program sayesinde anne adaylarına daha iyi hizmet sunabilen hastaneler ödüllendirilmektedir.

Bu çerçevede, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Dinar Devlet Hastanesi daha önce "Anne Dostu Hastane" unvanını almışlardır ve yıllık denetimlerini başarıyla geçmişlerdir. Bunlara ek olarak, Sandıklı Devlet Hastanesi de başvuruda bulunarak istenilen ölçütleri yerine getirmiştir ve denetimler sonucunda "Anne Dostu Hastane" unvanını almaya hak kazanmıştır. Sağlık Bakanlığı Denetim Ekibi tarafından gerçekleştirilen bu denetimlerle, "Anne Dostu Hastane" unvanını alan hastanelerde programın işleyişi ve hizmet kalitesinin devamlılığı sağlanmaktadır.

#Doğum Üniteleri #Sağlıkta Dönüşüm Programı #Anne Dostu Hastane