-

Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Eskişehir Şehir Hastanesi, ülke genelinde oldukça nadir uygulanan sakral stimülasyon (mesane pili) operasyonu ile iki hastanın şikâyetlerinde azalma gözlendi. Operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Beşir Sürme, Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Aykut Aykaç ve ekibi, mesane pili operasyonu sayesinde daha önce idrar yapmakta zorlanan iki hastanın şikâyetlerini azaltmayı başardı. Bu tedaviden yararlanmak için hastalardan biri Ankara'dan Eskişehir'e gelmişti.

Op. Dr. Sürme, Türkiye'de bu operasyonun nadir merkezlerde gerçekleştirildiğini belirtti ve hastaların daha önce idrar yapamama veya dışkıyı tutamama gibi sorunlar yaşadıklarını söyledi. Sürme, hastanelerinde bu hastalara mesane pili uyguladıklarını ve operasyon sonrasında hastaları 2-3 hafta takip ettiklerini açıkladı.

Operasyon sonrası hastaların gördüğü klinik faydaları değerlendiren doktorlar, hastaların yüzde 50'den fazla fayda gördüğünü tespit etti. Bu nedenle kalıcı mesane pili uygulamalarının gerçekleştirildiğini belirten Op. Dr. Sürme, işlemin yaklaşık olarak 1 buçuk saat sürdüğünü ve hastaların kendi idrarını rahatlıkla yapabildiğini söyledi.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen bu nadir operasyonlarda bir kumanda ile kontrol edilen ve ortalama ömrü 4 ila 6 yıl arasında olan pil, lokal bir işlemle yenisiyle değiştirilebiliyor. Op. Dr. Sürme, bu ameliyatların gerçekleştirilmesinde emeği geçen ekiplere ve idari personele teşekkür etti.

Ameliyat sonrası yaşam kalitelerinde büyük bir artış yaşadıklarını ifade eden hastalardan biri olan Soner Eren, tuvalete gitmek konusunda önceden yaşadığı zorlukları artık yaşamadığını belirtti. Diğer hasta Melek Can ise operasyon öncesi günlük yaşantısında yaşadığı sorunların operasyondan sonra son bulduğunu dile getirdi.