-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Eskişehir'in semt pazarlarında kış kabağı satan Uğur Kaplan, kabaklar için yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi. Uğur Kaplan, kabakların depolama ve hasat sürecinde dikkatli olduklarını ve büyük ve küçük boyuttaki kabakları ayrı ayrı satışa sunduklarını belirtti. Hastalıklı ve yaralı kabakları hemen tüketicilere sunarak dayanıklı olanların daha uzun süre saklandığını söyleyen Kaplan, Uluçayır, Kızılinler, Bilecik'e bağlı Kızıldamlar ve Yeniköy bölgelerinden kış kabaklarını getirdiğini ifade etti.



Kabak fiyatları hakkında bilgi veren Kaplan, tarla fiyatlarının 8 ile 12 TL arasında değiştiğini, pazarda ise bu fiyatların 15 ile 20 TL arasında olduğunu söyledi. Boyutlarına göre fiyatlandırma yapıldığını belirten Kaplan, semt pazarlarına Uluçayır, Kızılinler ve Bilecik'ten kabak getirdiklerini söyledi. Kabak hasatı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri paylaşan Kaplan, büyük kabakları ayrı bir tarafa ayırdıklarını ve çıkma kabakları ise daha çok tane olarak sattıklarını belirtti. Kabakların tatlı olması için kırağın yağmasının önemli olduğunu söyleyen Kaplan, kabakların şu an güneş altında dinlendiğini ekledi.



Kış kabağının tatlı olması için belli bir süre soğukta bekletilmesi gerektiğine dikkat çeken Kaplan, müşterilere kabak çekirdeği almayı önerdi. Kabak çekirdeğinin tüm hastalıklara karşı bir önlem olduğunu vurgulayan Kaplan, çekirdeğin kabağın asıl mineral ve vitamini olduğunu belirtti. Kundenin çekirdeği kavurmadan çiğ olarak tüketmesini tavsiye etti.