-

Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Emre Çalış, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Devlet Resim ve Heykel Yarışması"nda önemli bir başarı elde etti. Çalış, resim kategorisinde "Başarı" ödülüne layık görülen üç sanatçı arasında yer aldı. Bu yıl 76.sı düzenlenen yarışmada toplam 11 esere başarı ödülü takdim edilecek.

Yarışma, ilk kez 1939 yılında düzenlenmiş olup sanatı ve sanatçıları desteklemeyi, yeni eserlerin üretilmesine katkıda bulunmayı ve farklı disiplinlerden eserlerin bir arada sergilenmesini amaçlamaktadır. Bu yıl resim, heykel, özgün baskı ve seramik kategorilerinde toplam 11 esere başarı ödülü verileceği kararlaştırıldı. Yarışmanın seçici kurulu tarafından seçilen 46 eser, sanatseverlerle buluşacağı sergi ile birlikte duyurulacak.

Yarışmada ödül alan eserlerin sergileneceği sergi ve ödül töreni, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinden duyurulacak. Emre Çalış, bu prestijli yarışmada elde ettiği başarı ile sanat dünyasında adını daha da duyurmuş oldu. Sanatçıları desteklemek ve sanatın bir arada sergilenmesini sağlamak amacıyla düzenlenen bu yarışmanın sonuçlarının açıklanması heyecanla beklenmektedir. ??

#sanat #yüksekokul #resim #yarışma #sanatçı #başarı #ödül #sergi #KültürVeTurizmBakanlığı #AKÜ