-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Dağcılık Topluluğu, Bursa Uludağ bölgesindeki 100. Yıl Anma Tırmanışı etkinliği düzenledi. Bu etkinlik, 28-29 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşti.

DPÜ Dağcılık Topluluğu üyeleri, 28 Ekim Cumartesi günü saat 09.45'te Kütahya'dan yola çıktı ve öğlene doğru Bursa'ya ulaştı. Burada alışveriş merkezine uğrayarak tırmanış için gerekli ekipmanları tamamladılar. Tırmanış günü ise saat 06.00'da kalkıp kahvaltılarını yaptıktan sonra yola çıktılar. Saat 07.15'te buluşma noktasına varıldı ve buradan otobüsle rotanın başladığı Büyükdeliler köyüne gidildi. Saat 08.45'te ise yürüyüş başladı.

Yaklaşık 5 saatlik bir tırmanış sonrasında, bin 276 metreden 2 bin 543 metreye kadar olan rakımda zirveye ulaşıldı. Zirvede Türk Bayrağı eşliğinde saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Ardından 45 dakikalık bir mola verildi ve farklı bir rota takip edilerek inişe geçildi. Tırmanış faaliyeti, Oteller Bölgesinde toplam 15,47 kilometrelik bir yürüyüşün ardından sona erdi.